Mircea Manolescu

Mircea Manolescu

Doctor inginer, inventator iSentinel®

Dr. ing. Mircea Manolescu este din Bucuresti, Romania, un oras cu multe cladiri valoroase, dar vechi si fragile, situat la intersectia a doua falii seismice. In primii ani a trecut prin experienta unui cutremur major, care a devastat in 1977 Bucurestiul si multe alte orase mari ale Romaniei si care a declansat la el provocarea de a proteja vietile oamenilor si patrimoniul in astfel de situatii.
Ca inginer, Mircea a studiat in Franta, unde a testat noile trehnologii in domeniul echipamentelor tehnice pentru constructii in timpul lucrului la doctorat. Intors in Romania, a inceput sa creeze, sa produca si implementeze mai multe sisteme de protectie antiseismica care salveazaviata, protejeaza patrimoniul si asigura o mai buna continuitate a afacerii.

Sistemul inteligent iSentinel® este unul de varf, utilizat cu satisfactie de mai multe institutiiromanesti: Banca Nationala a Romaniei, cladiri administrative, educationale, culturale si de patrimoniu, dar si cladiri de birouri, blocuri de locuite, comert, industrie sau cladiri ale cultelor.

Toate creatiile sale functioneaza independent si autonom chiar in situatia avariei sistemului energetic national sau al retelelor de comunicatie, asa cum este foarte probalil sa se intample in timpul unui cutremur major.
Pentru inventiile sale a primit multe medalii de aur si distinctii cum ar fi „Meritul Inventiei in Grad de Comandor al Regatului Belgiei”.

In aprilie 2019 va lansa cartea sa „Cutremurul cel Mare – Cum Sa Preiei Controlul, Sa Fii Prergatit si sa Supravietuiesti Cutremurelor” in San Francisco, USA.

Date

13 Octombrie 2018

Tags

Speakers 2018