ROFMEX 2018

Cum a fost la ROFMEX 2018?

Dupa succesul inregistrat la prima editie, in 2017, ROFMA – Asociatia Romana de Workplace si Facility Management a organizat in perioada 8-10 noiembrie 2018 o noua editie ROFMEX – Romanian Facility Management Experience Days. Desfasurata la Centrul Expozitional Romexpo sub sloganul Smart Digitizing Places, editia din 2018 a avut ca puncte centrale evolutiile si provocarile determinate de digitalizarea in workplace, property si facility management (IoT, MachineLearning, Big Data).

Informatii valoroase despre o piata in crestere
Piata serviciilor de property si facility management din Romania a evoluat considerabil dupa criza din 2008, astfel incat la sfarsitul anului 2017 erau active aproape 8.100 de firme, ocupand o forta de munca de 150.000 de persoane. Valoarea totala a cifrei de afaceri realizate de aceasta industrie se ridica la 8,4 miliarde lei (circa 1,8 miliarde Euro), reprezentand aproape 0,7% din volumul de afaceri din economia nationala.

Pornind de la nevoile reale ale acestei piete, ROFMEX ofera o platforma de promovare atat pentru furnizorii de echipamente, produse, tehnologii si solutii, cat si pentru beneficiarii acestora, pe plan intern si international.

Promovare, educatie si diseminare de know-how
Timp de trei zile, participantii la eveniment au interactionat in cadrul celor patru sectiuni componente:
1. Expozitia – o oferta variata si de actualitate de produse, echipamente, solutii si tehnologii.
2. Conferinta Internationala de Workplace, Property si Facility Management
3. Evenimentele educationale
4. Workshop Hub & Experience Area

Provocari, tendinte, inovatii tehnologice si oportunitati din domeniul administrarii, intretinerii si operarii spatiului construit
Pe 8 noiembrie, ROFMEX s-a deschis cu Conferinta Internationala de Workplace, Property si Facility Management. Au participat la eveniment peste 40 de personalitati de prestigiu, care au pus in discutie subiecte precum:
  • Impactul evolutiilor determinate de digitalizarea in workplace, property si facility management (IoT, MachineLearning, Big Data)
  • Provocarile pietei muncii in Property & Facility Management
  • Workplace Management: domeniu cheie in viitorul industriei de Facility Management
  • BIM – liant intre proiectarea si operarea cladirii pentru un Real Estate sustenabil
  • Tendinte si diferente regionale in domeniile climatizarii, curateniei profesionale, managementului deseurilor si protectiei la incendiu.
  • Property si facility management in tarile din CEE – Puncte comune si diferente
  • Smart Digitizing Places – Digitalizare in workplacesi facility management
  • Comunicare, colaborare si concurenta in gestionarea mediului construit
    Professional Women in Built Environment

Lista completa a speakerilor la ROFMEX 2018

Cel mai condensat eveniment educationalal anului ROFMEX 2018 a pus la dispozitie mediul prielnic pentru derularea programului ROFMA de educare continua si certificare a specialistilor din comunitate.
Astfel, pe parcursul evenimentului, participantii au avut prilejul sa dezvolte competente in workplace, property si facility managementin cadrul:
  • cursului de initiere in facility management
  • celor 4 cursuri specializate
  • seminarului de constientizare si minimizare a riscurilor de locuire dedicat proprietarilor din mediul rezidential
  • atelierului de arhitectura care aduce impreuna toti profesionistii din mediul construit
  • celor 4 workshopuri pe temele: impactul FM in mediul business, optimizarea ocuparii spatiilor construite, eficientizarea consumului de curent, cresterea calitatii aerului din interior, solutii frigorifice in contextul Directivei F-Gas.

Participantii la cursurile organizate in cadrul ROFMEX 2018 au primit certificate valabile in cadrul programului educational de invatare continua dezvoltat de Asociatia Romana de Facility Management.

Anuala de Arhitectura – prezenta la ROFMEX 2018
„Este momentul ca toti partenerii de afaceri activi din mediul de constructii sa se aseze la aceeasi masa cu arhitectii, urbanistii si autoritatile locale si sa lucreze impreuna pentru calitatea locuirii si a traiului in Bucuresti” – arh. Emil Ivanescu, noul presedinte al OAR Bucuresti.

La ROFMEX 2018, participantii au putut vizita expozitia cu cele 233 de proiecte inscrise in editia 2018 a Anualei de Arhitectura, competitie organizata de Ordinul Arhitectilor Bucuresti. Aceasta editie a Anualei indeamna la constientizare si responsabilitate in ceea ce priveste calitatea spatiului construit din Capitala.

„Am conceput un eveniment all-in one generator de oportunitatisi trenduri – cel mai important de acest gen din Europa Centralasi de Est – o manifestare ce vizeaza dezvoltarea sustenabila a domeniilor worplace, property si facility management. Pornind de la succesul editiei desfasurate in 2017, in acest an ne-am propus sa dezvoltam ROFMEX, sporindu-i influenta asupra pietei de FM si a mediului de afaceri din regiune. Se profileaza un eveniment de succes, care va pozitiona ROFMEX la un nou nivel pe plan european”, au sustinut organizatorii.

ROFMEX 2018 in cifre:
Editia 2018 a Romanian Facility Management Experience Days a adus impreuna:
  • Vizitatori profesionisti: 1100
  • Speakeri romani si internationali: 32
  • Participanti la ConferintaInternationala: 210
  • Participanti la evenimentele educationale: 260
  • Parteneri si sponsori: 50
  • Parteneri media: 15
sponsori_ROFMEX_2018.jpg

Organizator

logo rofma


ROFMA – Asociatia Romana de Workplace si Facility Management
este o entitate non-profit infiintata in anul 2009. Constituita ca unic reprezentant al comunitatii specialistilor ce isi desfasoara activitatea in domeniile facility management, workplace management și property management in Romania, ROFMA are ca scop reprezentarea, sustinerea si promovarea acestor domenii prin dezvoltarea cadrului educational, dar si informational si legislativ.

Contact